október 22, 2007, admin | Tőkés László

Hősök, akik csak az esőtől és az RMDSZ-től félnek

Hős falu csak hős mellé állhat – jelentette ki az a markonyi köröstárkányi, aki részt vett Tőkés közéleti fórumán. A meglehetősen gyér köröstárkányi részvételről a független jelölt hírlevele is megemlékezik, és nem mulasztja el idézni a résztvevőket, akik szerint azért nem jöttek el többen a hős faluból, mert egyrészt zuhog az eső, másrészt az RMDSZ zsarol és megfélemlít. Mit mondjunk, csupa hősök lakják ezt a falut, a világháborús tetteket is úgy sikerült véghezvinni, hogy épp sütött a nap, és hálistennek Markóék sem születtek még meg.

Hogy pontosan hányan vettek részt a fórumon, nem tudni – annyi biztos, hogy a résztvevők megegyeztek abban, hogy „az RMDSZ tíz embert se tud összeszedni egy ilyen beszélgetésre”.

Tőkés nem mulasztotta el a bólogatójánosozást, hogy bekerülhessen a negatív kampány-blogunkba. Íme a teljes közlemény:

Köröstárkány: hős falu csak hős mellé állhat!
Tárkány hős falu, ezért a tárkányiak csak hős mellé állhatnak, és amikor szükség lesz rájuk, ott lesznek – hangzott el tegnap a Fekete-Körös menti településen megtartott közéleti fórumon. A rendezvény meghívottja Tőkés László független európai parlamenti jelölt volt, aki az Erdélyi Magyar Ifjak és a Magyar Polgári Egyesület meghívására látogatott a községbe.

Mint ismeretes, Köröstárkány lakossága az első világháború során szerzett elévülhetetlen érdemeket a haza védelméért vívott harcban, erre utalt a felszólaló, aki Tőkés László 1989-es tetteivel állította párhuzamba a történelmi eseményt, így próbálva érzékeltetni, miért tartják fontosnak a püspök választási győzelmét a tárkányiak.

A péntek esti beszélgetésre a református egyház imatermében került sor a megszokottnál némileg szerényebb érdeklődés mellett, mely tényt a jelenlévők a zuhogó esővel, illetve az RMDSZ zsaroló vagy megfélemlítő akcióival magyaráztak.

A házigazda Szakács Zoltán református lelkész a szabaddá tevő igazságról szólt bibliai idézetből kiindulva. Figyelmeztetett: az Ige szerint aki nem szabad, az szolga, a kiszolgáltatott ember pedig kiszolgáló is. Csak a Fiú szabad, aki az Atyától függ csupán, így házában otthon érzi magát. De mi mennyire érezzük otthon magunkat hazánkban, emellett pedig függetlenek avagy kiszolgáltatottak vagyunk-e? – tette fel a kérdést a lelkész.

A kiszolgáltatottságról beszélt Tőkés László is, rövid történeti visszatekintés alapján állapítva meg, hogy nincs nemzetközi képviseletünk immár nyolcvanhét éve, „sem szószólónk, sem gyámolónk.” Ezért nem mindegy, milyen képviselete lesz az erdélyi magyarságnak: meggazdagodni akaró bólogatójános, amelyből semmi hasznunk, vagy olyan ember, aki a közösséget és a keresztyén értékeket is képviseli. Legyen az erdélyi magyarságnak nagykövetsége Brüsszelben, s ezáltal érjük el, hogy Erdély jusson vissza Európába, hiszen oda tartozott István király óta, amíg el nem szakították Magyarországtól, hogy a Balkán felé vigyék el, emlékeztetett Tőkés.

Európa a régiók Európája, de nemcsak Erdélyre kell gondolnunk ezen belül, hanem például Biharországra is, vetette fel a püspök. Jelen állapotban kisebbségben vagyunk, de gondoljunk bele, Hajdú-Bihar vagy Szabolcs-Szatmár együtt már olyan helyzetet teremtene, melyben egyensúlyba kerülnek a magyarok és románok. Nagy-Biharban Érmellék fellélegzik, és fellélegezhetnénk mindannyian egy európai jogrendben, hiszen megvalósulhat a határok feletti nemzetegyesítés. Erdélyben csak kétmillióan vagyunk, de ha Európában tizennégymillió magyar nevében lépünk fel mi együtt, akkor kiderül, hogy a románokon kívül mi vagyunk a legtöbben a Kárpát-medencében, és már komoly nációnak számítunk Brüsszelben. Csak így tudjuk megállítani a román, szlovák és szerb homogenizációs törekvéseket, csak így tudjuk elérni, hogy mindenki úr legyen a saját portáján, nem pedig szolga, mondta Tőkés László. Itt is megismételte: meg kell találnunk a szövetségeseinket Európában és szövetségeket kell létrehozni jogaink kivívása érdekében.

Lengyel György, a Magyar Polgári Egyesület elnökségi tagja elmondta, igen szépen teljesített Tárkány az aláírásgyűjtésben, hiszen háromszázötven kézjeggyel támogatták Tőkés László indulását. Helyesen tették, hiszen az erdélyi magyarok közül Tőkés a legalkalmasabb a képviseletünkre, egész életútja erre predesztinálja, fejtette ki, hangsúlyozva: ez az első alkalom, hogy nemcsak szavazni, választani is lehet.

Ezt erősítette fel Nagy Barna József nagyváradi EMI-elnök is, kitérve arra, hogy a románok képviselői évtizedek óta az ő olvasatukban ismertetik közös ügyeinket, ezt pedig valakinek tompítani kell, erre pedig a püspök a megfelelő ember.

A hozzászólások során a jelenlévők a csekély létszám miatt szabadkoztak, ki a rossz időt, ki az RMDSZ-től való félelmet okolva, ám hamarosan megegyeztek abban, hogy „az RMDSZ tíz embert se tud összeszedni egy ilyen beszélgetésre.” Több felszólaló adott hangot egyébként az RMDSZ-szel szembeni elégedetlenségének. Volt aki azzal vádolta, hogy „aláássa a tárkányiak öntudatát”, más szerint folyamatosan félrevezetik őket minden kérdésben. A legkeményebb kritikát maga az RMDSZ-es alpolgármester és választmányi tag, Benedek Ferenc fogalmazta meg, kijelentve: előfordul, hogy azzal terrorizálja a felsőbb vezetés az embereket, hogy nem ad pénzt, amennyiben nem így vagy úgy cselekednek, de attól még nem mindenki hibás amiért az egykor szövetségnek indult szervezet „degenerálódott.” Ettől függetlenül mindenki tudja, hogy a megfelelő pillanatban hova kell szavazni, zárta szavait az alpolgármester.


pontos átlag: 3.00

pontos átlag: 3.29


Hozzászólások

7 megjegyzés » “Hősök, akik csak az esőtől és az RMDSZ-től félnek”

  1. Circus » október 22, 2007 17:33

    They’re funny :))
    Végre egy konkrét dologról is szó van: autonómiát Biharnak. Ötlet:nevezzük el Királyhágómelléki királyságnak, és már csak egy (kis)királyt kell találnunk hozzá. Fogalmam sincs, hogy ki lehetne az (muhaha).

  2. Ati » október 22, 2007 21:49

    Circus, nyugi. Belőled biztos nem lesz király.

  3. Johannes » október 22, 2007 21:59

    Ha az RMDSZ ilyen lepra, akkor miért nem leprás az RMDSZ-es polgármester is? Választások után megteheti az RMDSZ, hogy kirakja? Nem. Persze, hogy nem lesz balhé. Miért? Mert az RMDSZ egy lepra szervezet.

  4. vazul » október 23, 2007 00:30

    Nos, kik szólaltak fel? Lenghel Gheorghe bukott párttitkár, aki még az rmdszbe sem volt jó, de most kell nyalni, hisz a megapásztor kenyeret adott neki s ő a Partiumi egyetem műszaki előadója. Nagy Józsi meg nemcsak a kenyeret de a fedelet is meg kell köszönje a méltóságos főpásztornak, hisz ő meg a püspökség alkalmazottja és a cigánymisszió házában lakik. Ettől fogva máris hiteltelen a duma…

  5. Padi » október 23, 2007 16:59

    Biharorszag? :DDD

    Nagyon el vannak arrafele is szallva, es en meg megmosolyogtam az rmdsz uj honfoglalas kampanyinditasat. Gondolom a puspok ur is addig hiteles sokaknak amig egyedul mutatkozik es nem kenyszerul levitezlett politikusokkal kozoskodni.

    Nalunk szekelyfoldon is ugy latom, hogyha olyan messiaskent fogadnam is el Tokest ahogy sokan teszik, akkor sem lehet elvonatkoztatni attol, hogy mennyire hianyzik a taborabol a markans szemelyiseg, a csapat mert ne alltassunk magunkat azzal hogy o egyedul ha kijut barmilyen eredmenyt el tudna erni egy megfeleloen profi hattermunkat biztosito csapat nelkul.

  6. janos » október 23, 2007 20:38

    nem celom tamadni az R.M.D.SZ.-t,sem vedni a puspok urat.korostarkanyban helyes beszedek hangzottak el, sertegetesek nelkul. az alpolgarmester szavai sem pont igy hangzottak el!!!!
    ami a “hosoket” illeti, akik valoszinu e cikk kezdemenyezoi ,olyan bator rmdsz-es
    kepviselok, akik egy autobol lestek a resztvevoket,a fenekuket sem mertek megszelloztetni, nemhogy a magyarsagert merjenek tenni valamit!!!!!

  7. Misi az igazmondó » október 25, 2007 08:56

    Se RMDSZ-es nem vagyok, se tárkányi, de néhány dolgot én is tudok.Először is Köröstárkány arról híres, hogy amióta hőseiket siratják, képtelenek kiegyezni házon belül, pedig többen vannak mint a románok. A degenerált kifejezést is sokan használják, többnyire egymásra. A kevés résztvevő nem meglepő, máskor sem sikerült a püspök úrnak ott mozgósitania, hacsak nem szállitottak oda tomeget az emisek. Ha már a háttérországról beszélünk, Lengyel elvtárs is, meg a cigány Józsi is az alkalmazottai a püspöknek, hatalmas nyelvekkel.
    A helyi alpolgármesternél meg kell emliteni, hogy az EMI vezér Nagy József Barna a saját veje, persze hogy nem mond mást, mint amit a püspök úr szeretne. Viszont ne felejtse el majd mikor legközelebb megy Borbélyhoz hidügyben lobbizni, hogy azt nem a “Hős jelölt” intézte el, a helyieken továbbra sem segitett imákon kivül semmivel.

kontakt: negativ@transindex.ro