október 30, 2007, admin | Tőkés László

Halottasházakban honfoglal az RMDSZ?

Történt, hogy Szalárdon a református lelkész – név szerint Borzasi Gyula – ravatalozót avatott szombaton. A Bihari Napló szerint a „különlegesen szép” épületben van hűtőkamra, mellékhelyiség, raktár, szoba a hozzátartozóknak és terasz is – az egyik résztvevőnek annyira tetszett, hogy kijelentette, hogy az épületen levő egy csillaghoz még oda kellen bigyeszteni négyet, hiszen „ez egy ötcsillagos ravatalozó”.

A dolog egy elfojtott kuncogással annyiban is maradt volna, ha Borzasinak eszébe nem jutott volna meghívni a Bihar megyei RMDSZ fiatal titánját, „indián” Szabó Ödönt, Cseke Attilával és Lakatos Péterrel súlyosbítva. A meghívást az is indokolta, hogy a ravatalozó megépítését részben a Bihar megyei tanács pénzelte, Szabó megyei tanácsos, nem utolsó sorban barát. Barátokkal pedig egy üres ravatalozó előtt is jó együtt lenni.

Egyből megérezte a Királyhágómelléki Református Egyházkerület területén a tulipánillatot Tőkés László, akit így idéz a Krónika:

„Nem vagyunk abban a helyzetben, mint azok, akiknek hiteltelenségüket cirkusszal és kenyérrel kell ellensúlyozniuk” – fogalmazott. Mint mondta, sikerpropagandára sincs módjuk, és nevetségessé sem akarnak válni, „mint azok az RMDSZ-es politikusok, akik Bihar megyében napok óta ravatalokat és halottasházakat avatnak. Mi az életet hirdetjük, nem a halált!” – hangsúlyozta. A politikus visszautasította az RMDSZ azon gyakorlatát, hogy az egyházban és a temetõkben kampányol, ízléstelennek és kegyeletsértõnek nevezve ezt.” (Krónika, 26. 10. 2007)

Borzasi pedig alighanem jó sokat ravatalozhat még Szalárdon.


pontos átlag: 3.00

pontos átlag: 3.09


Hozzászólások

3 megjegyzés » “Halottasházakban honfoglal az RMDSZ?”

  1. Circus » október 31, 2007 15:54

    Mondja ezt az az ember aki folyamatosan nemzethalált és genocídiumokat vizionál. Akkor meg igenis fontos pillérei lesznek ezek társadalmunknak, nagyobb szükség lesz rá, mint holmi sportcsarnokokra.

    Tanácsot megfogadni: templomban többé nincs kampány, muhaha.

  2. Zsizsi » november 6, 2007 12:03

    Szerintem giccs ravatalozóházakban kampányolni. Az ifjú titánokat kellene oda vinni… A templomban pedig sem az ugyemerenek, s Tőkésnek nincs helye, ha kampányolni akar. S undorodom már ettől a szennyes mosléktól, amit mindkét fél kampánynak mer merészelni.

  3. Zsizsi » november 6, 2007 12:07

    előző bejegyezésemet felindultságomban írtam, több hiba is van benne, főleg a végén. Amit akartam írni: kampánynak merészelnek nevezni. Uff!

kontakt: negativ@transindex.ro