november 17, 2008, admin | RMDSZ

Tépik Sebestyén Csaba plakátjait Szombatfalván

Sebestyén Csaba független képviselőjelölt egy fényképet, illetve egy ehhez kapcsolódó közleményt juttatott el a sajtónak. A fotón látható két női alak, amint Sebestyén Csaba-plakátokat tépnek, azonban a gyenge felbontás miatt nem tudjuk megerősíteni a jelölt állítását, miszerint azok tényleg Asztalos Ferencné illetve Benedek Árpád Csaba édesanyja lennének. A fotók alapján szintén nem bizonyított, de valószínűsíthető hogy a plakáttépőknek közük van az RMDSZ-hez.

plakattepes1.jpg

A sajtónak szétküldött e-mail szövege a következő:

Sebestyén Csaba-István független képviselőjelölt kampányirodájába is eljutott a hír és a fénykép, amint egy RMDSZ-es parlamenti képviselő felesége Asztalos Ferencné és egy székelyudvarhelyi önkormányzati képviselő, Benedek Árpád Csaba édesanyja tépik a szombatfalván kiragasztott plakátjait.

A hírre Sebestyén Csaba a következő közleményt fogalmazta meg:

Hihetetlennek és egyben felháborítónak találom, hogy az RMDSZ már ilyen módszerekhez is folyamodik. A plakátok nagysága, száma és minősége, amúgy is jelképes a kampányba fektetett összegeket illetően. Nem tudom mi zavarhatta a két, külső kinézetük alapján bölcsebbeknek hihető hölgyet? Azt remélem, hogy legalább meggyőződésből, vagy megbízásból tépték a plakátaimat és nem azért a darabonkénti 6 lejért, amit álltólag az RMDSZ ígér, minden függetlenként induló jelölt plakátjáért.

Azt, hogy Benedekné a hátsó felét mutatja a fotósnak nem kívánom kommentálni.

Sebestyén Csaba-István független képviselőjelölt


pontos átlag: 3.00

pontos átlag: 3.34


Hozzászólások

10 megjegyzés » “Tépik Sebestyén Csaba plakátjait Szombatfalván”

  1. Andor » november 17, 2008 19:48

    Az egy hivatalos palkátozóhely? Úgy tudom nem lehet össze-vissza plakátozni. Lehet, hogy a “tépők” csak a törvényességet hozzák helyre? Amúgy elképzelhető, hogy a független jelölt az önmaga fényezésére találta ki a történetet.

  2. Kedves Brigitta » november 17, 2008 22:35

    Szomorú, hogy még vannak közöttünk ilyen megkeseredett, önmagukkal elégedetlen emberek, akik azt gondolják kitombolhatják magukat a plakáttépéssel- amennyiben másokat megaláznak, rombolják a szabad versenyt és esélyegyenlőséget. Valószínü közülük kerültek ki annak idején a túlbuzgó besúgók, agitáló pártfunkciónárusok és miért ne- a szekuritáté alkalmazottjai…

  3. nev » november 18, 2008 11:37

    a nyanyák a tavalyi Karburátor III. akciófilm plakátjait archíválják.

  4. Norbert » november 18, 2008 13:12

    Az igazan szomoru, hogy egy sokak szamara ismeretlen fuggetlen jelolt igy probal a kozfigyelembe bekerulni, a kepen jol lathato hogy az egy kerites, tehat semmikeppen sem mondhato, hogy hivatalos plakatolohely, sot ahogy elnezem magantulajdon lehet, valakinek a keritese, igy egyenesen az a csunya dolog, hogy oda plakatolva volt.

  5. Norbert » november 18, 2008 15:17

    Amugy szerintem ez tenyleg negativ kampany, de nem az rmdsz, hanem a fuggetlen jelolt reszerol, olyasmit allit amit nem tud bizonyitani, raadasul szetkurtoli a mediaban. Nagy csunya feketepont neki. :))

  6. Misi » november 18, 2008 22:47

    Andornak és Norbertnek !

    Kedves Andor ! ” Lehet, hogy a “tépők” csak a törvényességet hozzák helyre? ”
    - nehogy már pont Asztalos Ferenc képviselõ felesége testesítené meg a törvényt. A másik dolog, hogy lehet olyat állítani, hogy a független jelölt találta ki ? Pont egy RMDSZ-es képviselõ feleségét és egy helyi RMDSZ-es tanácsos anyját kérte volna meg a független jelölt, hogy az õt “fényezzék” azáltal, hogy a saját plakátjait tépeti. Ennyire elfogult lenni a tények ismeretének hiányában… ejnye bejnye.
    A válasz ezen része Norbert beírónak is szól:
    Ha nem hivatalos helyre tesznek plakátot akkor a tulajdonos belegyezését kell kérni és kitehetõ a plakát. Kérdezzék meg Antal István és Verestóy Attila urak plakátolóit, hogy õk bekopogtak azokhoz a magánházakhoz engedélyt kérni, amiknek a kerítésein / kapuin tündökölnek ? A kép nem elgég bizonyíték ? Csak kellene hallgasson, mert RMDSZ-es csinálta ?? Itt a kép egy nagyobb mérete: http://kepfeltoltes.hu/view/081118/P1040501_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  7. Zoltan » november 19, 2008 11:53

    Szerintem sem helyes, hogy mindent teliplakatolnak es aztan meg egy par nap mulva az egesz a foldon kot ki vagy meg ott rohad a helyen hosszu ideig mert nem takaritja le az aki feltette.
    A hazak keritesei , kapui meg tudtom szerint nem platolohelyek.
    En sem turnem meg a keritesemen.
    Mindent a maga rendeltetesi helyere !

  8. VegBela » november 19, 2008 18:07

    Aki egy kicsit is ismeri Klari nenit az most biztos nagyot rohog a torteneten. Es ha ismernetek a teljes sztorit, ti is nagyot rohognetek azon, hogy mi volt valojaban es abbol mi jott le a sajtoban. En csak annyit ajanlok figyelmetekbe, hogy a letepett plakatok kozott RMDSZ-es plakatok is vannak. Na ezt magyarazza meg a fotos-plakatolo!!!

  9. Krafft-Szabó István » november 19, 2008 19:13

    Nos, olvasva ezt és azt, tudatom mindenkivel, hogy a fotót én készítettem, és még van belőle más is, ha megkérdőjeleznék kilétem hitelét. Valóban a HVIM-tagja vagyok, és a dolgok ott mérgesedtek el, mikor egy hajnalban az általam plakátolt független jelölt plakátjait Szombatfalván, az összes plakátot Antal István plakát csíkjaival tapétázták le. Ezeket távolítgattam el mikor a bizonyos hölgyek a legtrágárabb szavakkal támadtak rám.Probáltam elmagyarázni cselekedetem okát, de erre inkább bosszúképpen neki álltak tépdesni Sebestyén Csaba plakátjait. Nos ekkor készítettem a bizonyos fotót.
    Az erre vonatkozó törvény egyértelműen fogalmaz:(3) épület falára, kerítésre plakátot elhelyezni kizárólag a tulajdonos, a bérlő, illetőleg - állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan esetén - a vagyonkezelői jog gyakorlójának hozzájárulásával lehet.
    (4) egyes középületeken vagy a közterület meghatározott részén plakát elhelyezését a helyi önkormányzat, a fővárosban a fővárosi önkormányzat műemlékvédelmi, környezetvédelmi okból rendeletben megtilthatja. Állami vagy önkormányzati hatóság elhelyezésére szolgáló épületen vagy azon belül plakátot elhelyezni tilos.
    (5) a választási kampányt szolgáló önálló hirdető-berendezés elhelyezésére a közterület-használatról szóló jogszabályokat kell alkalmazni.
    (6) a plakátot úgy kell elhelyezni, hogy az ne fedje más jelölt vagy jelölő szervezet plakátját vagy más érvényben levő rendezvényt hirdető plakátját, és károkozás nélkül eltávolítható legyen.

  10. Asztalos Klára » november 20, 2008 23:00

    Engem a legkevésbé sem érdekel az, hogy Krafft István kinek kampányol, de az már igen, hogy letépett plakátokkal szemetel a házam előtt, ahol ÉN takarítok.
    Asztalos Klára tanárnő.
    És nem …-né!

kontakt: negativ@transindex.ro