június 9, 2008, admin | RMDSZ

Az MPP az ortodox egyházzal szövetkezne

Az alábbi zaftos kis riogatás az RMDSZ napi hírleveléből származik. Nekünk az a rész a kedvencünk, amikor a telekvásárlásokat összehozzák az ortodox egyházzal meg az MPP-vel. Beidézzük  szószerint:

“Minden jel arra mutat, hogy Csinta Samu az ortodox egyház segítségével szeretné megnyerni a választásokat – jelentette ki Tamás Sándor hétfői sajtótájékoztatóján. A Kovászna Megyei Tanács frissen megválasztott elnöke sajtóértesülésekre hivatkozva mutatta be az MPP stratégiáját, amely szerint már Hargita megyében is megpróbálták a Székelyföldön élő román közösség támogatását egyházi közbenjárással megszerezni.Mindkét megyében találkoztak az MPP vezetői a Hargita és Kovászna megyei ortodox püspökkel, Ioan Solojannal, sőt a szomszédos megyében az egyik megyei tanács alelnöki székét is megígérték, ha megkapják a támogatást, mondta Tamás Sándor. “Nyilvánvalóan a püspöknek megfelelt az ajánlat, és össze is hívta a román pártok képviselőit, kérdés, hogy erre Sepsiszentgyörgyön is sor került-e. Remélem, hogy a háromszéki sajtó képviselői megpróbálják ezt majd kideríteni” – tette hozzá. Tamás Sándor felhívta a figyelmet egy látszólag nem ezzel a kérdéssel összefüggő jelenségre, éspedig arra, hogy Sepsimagyaróson, Uzonban, Aldobolyban, Illyefalván kapott olyan visszajelzéseket, miszerint a földeket más megyéből származók, sok esetben az ortodox egyház képviseletében megjelenő személyek vásárolják fel. Érdemes kicsit elgondolkodni, hogy ez vajon nem függ-e össze azzal, hogy az MPP az ortodox egyház kegyét keresi, sőt az sem lehet véletlen egybeesés, hogy az új párt épp most tartja fontosnak szimpátia-tüntetést szervezni a sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul tér rendbetétele mellett – mutatott rá a Kovászna Megyei Tanács elnöke.


pontos átlag: 4.00

pontos átlag: 3.12


Hozzászólások

5 megjegyzés » “Az MPP az ortodox egyházzal szövetkezne”

  1. pix » június 9, 2008 18:19

    Elég ocsmány ez a Tamás. Normálisabbnak látszott.

  2. K. Sandor » június 10, 2008 12:26

    Bal-fasz Tamas,….

  3. alpika » június 10, 2008 12:57

    Ezek szerint az RMDSz részéről még sosem történt találkozás a jelentős román lakosság egyházi képviselőivel. Hát akkor hogy akarják irányítani a megyét? Ez a cikk öngól.

  4. Szent-Királyi István » június 11, 2008 12:40

    Nagyon érdekes lenne a bejelentéseket utólag és visszamenőlegesen megvizsgálni, hogy melyik volt ténylegesen negatív kampányesemény, azaz riogatás vagy rémhír, és mi az, ami prognózis vagy megalapozott híradás, figyelmeztetés. Ezzel a monitor tényleges céljához is közelebb visz, hiszen nemcsak hírt ad, de azok megalapozottságát is jelzi. Ez hasznosan szolgálná a közélet tisztítását.
    Sznt-Királyi István
    PS: természetesen nemcsak erre a bjelentésre gondoltam…

  5. isti » június 13, 2008 20:19

    tiszta szegyen alig 2hete ,hogy megvalasztottak es mar keveri a sz*rt az helyett ,hogy fegyelne hogy mit lopnak a kolegai…

kontakt: negativ@transindex.ro