október 23, 2007, admin | Tőkés László - MIT

Forradalmi MIT-nyilatkozat, kis RMDSZ-es kitérővel

Mostanában valahogy nem jön össze RMDSZ-mentes nyilatkozat Tőkés támogatóinak. Valami kis csavarral, retorikai spilával akkor is beillesztik az ördögi betűszót, ha egyáltalán semmi szükség rá. Pedig az ‘56-os forradalomról, Tőkés forradalomban játszott szerepéről nyugodtan lehet a „balkáni politizálást képviselő RMDSZ” nélkül is megemlékezni. Dehát az úgy nem érdekes…

NYILATKOZAT A NEMZETI ÜNNEPRE

 

Nemzeti ünnepeink mindegyike kiváló alkalom arra, hogy értékelve a közelmúlt történéseit újrafogalmazzuk helyünket és szerepünket. Erre ma is az 51 évvel ezelőtti forradalmi események. Az ifjúságnak akkor kulcsszerepe volt a folyamat elindításában. Tisztelettel és hálával emlékezünk mindazokra, akik n lelkesedtek és harcoltak a szabadságért. Bátorságuk példaértékű a mai fiatal nemzedék számára is.

 

Sajnálattal állapítjuk meg, a forradalmat napjainkban még mindig eltérő súllyal értékelik és értelmezik. A kommunista államhatalmi és egyéni érdekek nagyfokú átmentése és érvényesítése következtében nem került sor az erkölcsi megtisztulásra. Az egykori forradalmárok ma tehetetlenül kénytelenek szemlélni, hogy mivé lett az akkor tisztán, őszintén és valós akaratból indult forradalom.

 

Az 1989-es események ugyancsak forradalomként indultak. Így gondolták és érezték azok a temesváriak is, akik Tőkés László mellé szegődtek. Ma már csak államhatalmi változást említünk, alig beszélünk hősökről 1989 vonatkozásában. Pedig azokon kívül, akik életüket adták, néhányan még köztünk vannak. Tőkés László érdemei e tekintetben vitathatatlanok. Sajnos, az ellene zajló évtizedes tekintélyromboló rágalomhadjárat mára sokakat megtévesztett. Még ennél is szomorúbb, hogy ezen aljas hadjárat számottevő részét az RMDSZ-en belüli erők biztosították, folyamatosan és módszeresen lejáratva az egykori tiszteletbeli elnököt és háttérbe szorítva vezető szerepét.

 

Az 1956. és az 1989. évi forradalmak csillaga egy reményvesztett, sötét korszakban születtek meg. Ma más időket élünk, a szabadság fogalma is más minőséget kapott. A választás lehetősége értékes alkalom, melyet főként a múltban éreztek azok, akik az egypártrendszer kereteiben vergődtek.

 

Körülöttünk, itthon, Erdélyben választási kampány kezdődött. Európai parlamenti választásokra készülünk. Ezúttal nem csak szavazni kell, hanem választani is lehet. Az egyik választási lehetőség az egypártrendszert és a megalkuvó, balkáni politizálást képviselő RMDSZ. A mi választottunk Tőkés László, az 1989. évi temesvári népfelkelés szikrája.

 

Nyilatkozatunkat bárki értékelheti a választási kampány részeként is. Vállaljuk.

 

A pesti srácok elszántsága, szabadságvágya legyen útmutató a mai erdélyi fiatalok számára is. Méltó és tiszteletteljes emlékezést kívánunk mindenkinek!

 

A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) Elnöksége

 

Kolozsvár, 2007. október 23.


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 3.22


Hozzászólások

2 megjegyzés » “Forradalmi MIT-nyilatkozat, kis RMDSZ-es kitérővel”

  1. Padi » október 24, 2007 08:39

    “Az 1956. és az 1989. évi forradalmak csillaga egy reményvesztett, sötét korszakban születtek meg” - ilyen ez mikor kampanyok van :)

  2. Pumukli » október 24, 2007 10:41

    Ej-ej barátaim. Valahogy nem emlékszem, hogy az 1956. forradalom ilyen hangszerelésben lett volna megrendezve. Egy ilyen megemlékezésen mocskolni bárkit is, na ez aztán durva. Tisztelt szöveg-kitaláló ez valahogy úgy néz ki mintha elmennénk megemlékezésre és szemenköpnénk a szomszéd koszorúzót. Mert ki kell állni a szabadságért, meg mindenért de nem a nemzettárs nyakát tipodva. Ez nem vezet jóra. Szállj hát magadba és kérdezd meg ki a magyar, aki egy ilyen napon mocskolódva, stb emlékezik, vagy az aki csendben meghajta a fejét a zuhogó őszi esőben.

kontakt: negativ@transindex.ro