november 2, 2007, admin | Tőkés László

Sztálinozza Markóékat Tőkés. Magát viszont Hitlerhez hasonlítja

 

Végre egy igazán kiegyensúlyozott negatív kampány-nyilatkozat a független jelölt részéről: olyan hasonlatot használ, melyben nemcsak az RMDSZ-t, de saját magát is sikeresen járatja le. Íme a nagykárolyi kampánylátogatásról készült sajtóközlemény vonatkozó része:

„Prédikációjában a püspök a reformációra emlékezett. Azt ecsetelte a templomot zsúfolásig megtöltő nagykárolyiaknak, milyen botrányosnak számított kialakulásakor a reformáció, mert megbontotta a pápizmus látszólagos egységét. Rámutatott: ez az egység már rég bomlott volt, aki ezt nem veszi észre, az összetéveszti az okot az okozattal.Az sem lát tisztán, aki azt mérlegeli, megérte-e a vallásháborúk során kiontott vér, hiszen ha nem megyünk végig az úton, akkor maradt volna a hit diktatúrája és pénzen való kiárusítása, a Krisztustól elrugaszkodott hazug, bűnös egyház, a cezaropápizmus, hirdette Tőkés László. Sokan ma is csak a „Szeressük egymást, gyerekek” kezdetű dalt ismerik, de vajon fenntartható-e a hazug egység, Hitler és Sztálin egysége? – tért át a mába a püspök, leszögezve, eleget nyeltünk már mi is ilyen diktatúrában, ahol előre leosztották, hogyan teremtsük meg az egység látszatát. Demszky is az ünnep egységének megteremtésére hivatkozva verette a tavaly októberben megemlékezőket, de hogy boruljon össze az áldozat a hóhérral? – hangzott a költői kérdés.”


pontos átlag: 5.00

pontos átlag: 3.44


Hozzászólások

7 megjegyzés » “Sztálinozza Markóékat Tőkés. Magát viszont Hitlerhez hasonlítja”

  1. refilatelista » november 2, 2007 13:40

    Hol hasonlítja magát Sztálinhoz Tőkés? Bíz’ Isten, nem értem. Hitlerről és Sztálinról beszél, nem Hitlerről vagy Sztálinról, és ha valami, akkor a konjunkció nem működik ma a rommagyar politikában. Kicsit mintha erőltetett lenne ez a monitor-szössz.

  2. Nagy István » november 2, 2007 14:42

    Ezt én sem értem.
    Attól, hogy leírom, hogy szeretem a liba és a disznó húst, attól még sem liba, sem disznó nem vagyok.

  3. Partiumi » november 2, 2007 15:39

    A modottak alapjan:
    Marko egyenlo Sztalinnal
    Tokes meg Hitler lenne azonos.

    Szerintem egyszeru es ertheto mire gondolt a szerkeszto.

  4. dolphin » november 2, 2007 17:11

    A Tokes-Hitler vonal erosen arnyekravetodesnek tunik. Inkabb az van, hogy Markoekat mindket jeles ferfiuhoz hasonlonak veli a Fotiszteltu Ur, ui. arra celoz, hogy az egyseg hazug retorikaja mind Hitlernel, mind Sztalinnal megjelent.

    Csak az a skizofren a dologban, hogy a Puspok Ur egyebkent deklaraltan az “osszmagyarsag” reprezentaciora keszul, vagyis parhuzamosan nyomja az egyseg retorikat is, mikozben szerinte nincs egyseg…

  5. Nyilasi László » november 2, 2007 19:47

    Példabeszédet összetévesztik, összekeverik, belemagyarázzák és próbálják az aktuális meg-személyesítést. Butaság, de benne van a pakliba. Csak a szimpla „mezei nyúl”, a választó ne tévedjen meg”! Hitler? Sztálin? Miről beszélünk a 21. században? Máskülönben, amikor Ceausescu bukása volt készülőbe, akkor tesenek emlékezni, hogy a rövid tv-és beszédében a hortista- fasiszta és terrorista elemekről beszélt, akik veszélyeztetik a román nép szuveranitását. Miről beszélt? Kiről beszélt? És akkor még csak a 20. század végén voltunk.

  6. nagy » november 5, 2007 15:30

    Tisztelt szerkeszto ur !en ugy velem hogy hogy Tokes puspok ur amikor ezt mondta egyaltalan nem is gondolt Markora vagy sajat magara hanem arra a latszat egysegre amelyet a diktatorok probaltak allandoan bizonygatni ! Lasd a Ceausescu felemestersegesen muvelt egyseget.

  7. Istvan » november 6, 2007 13:33

    Ezt hívják manipulációnak.

    Kiugratni címben azt, amit sneki nem mondott. Tőkés Hitler és Sztálin példáját hozta fel illusztrálandó az erdélyi magyar politikai ellentétek kibékíthetetlenségét. Mondhatott volna kurucot labancot, Kun Bélát és Horthyt, Haynaut és aradi 13akat, tüzet és vizet, nemzetszolgálatot és árulást, törököt és osztrákot stb.
    A két ellentétpár közül nem feltétlenül azonosítja magát bármelyikkel.

    A behelyettesítés a szerkesztő műve, mely sajtóetikailag minősíthetetlen.

kontakt: negativ@transindex.ro