november 5, 2007, admin | RMDSZ

RMDSZ: ne a rombolást, hanem az építkezést válassza az erdélyi magyarság

Az eddig Tőkésről csak igen visszafogottan nyilatkozó RMDSZ kiengedte a gőzt: Frunda egy krasznai kampányrendezvényen szerválta a független jelölt által feldobott labdát, kijelentve, hogy nem hitte volna hogy Tőkés nem a közös jót, hanem a közös rosszat akarja. Markó ráerősít: az erdélyi magyarságnak nem a rombolást, hanem a tizenhét éve elkezdett folyamatos építkezést kell választania.Az RMDSZ-közlemény, teljes terjedelmében:

 

Az erdélyi magyarságnak nem a rombolást, hanem a további építkezést kell választania. Szilágy megyében folytatódott az RMDSZ országos karavánja

 

A napokban tett nyilatkozatai azt mutatják, hogy Tőkés László nem az erdélyi magyarság érdekeire, hanem saját hiúságára hallgat, a püspök úr egy nappal ezelőtt ugyanis olyan kijelentést tett: minthogy az RMDSZ bejusson az Európai Parlamentbe, inkább ne képviselje senki a magyarságot Brüsszelben- mondta Frunda György, az RMDSZ európai parlamenti képviselő-jelöltje vasárnap, Krasznán, az RMDSZ kampányrendezvényén. A politikus Markó Béla szövetségi elnökkel, Sógor Csaba európai parlamenti képviselő-jelölttel, valamint a Szövetség számos vezető tisztségviselőjével együtt látogatott el Szilágy megyébe, a körút során a politikusok Zilahon, Varsolcon, Szilágysomlyón, Szilágynagyfaluban, Zoványon és Ippen találkoztak a helyi magyarsággal.

 

A többszáz krasznai lakos részvételével tartott fórumon Frunda György kifejtette, rendkívül sajnálatos a püspök megnyilatkozása, mivel ez azt mutatja, hogy Tőkés Lászlónak, és az őt támogató csoportnak nem a bejutás a cél, hanem az, hogy annyi szavazatot vegyen el az RMDSZ-től, hogy az ne érje el az öt százalékos küszöböt, és ne jusson be az Európai Parlamentbe - Nem hittem volna, hogy Tőkés László ilyen nyíltan kijelenti, hogy ő igazából nem a közös jót akarja, hanem a közös rosszat – mondta a képviselő-jelölt, aki leszögezte: az RMDSZ nem valaki ellen indul a november 25-i választásokon, hanem valakikért, az erdélyi magyarságért.

 

- Az erdélyi magyarságnak nem a rombolást, hanem a tizenhét éve elkezdett folyamatos építkezést kell választania: aki nem az RMDSZ-re adja voksát november 25-én, az nem a további közösségi építkezést, hanem akarva-akaratlanul a rombolást segíti – jelentette ki Markó Béla. A szövetségi elnök kifejtette: az RMDSZ választási jelszava, az Új honfoglalás gyakorlatilag az építkezés szimbóluma: hiszen ezt teszi a Szövetség tizenhét éve, ennek a nehéz küzdelemnek az árán sikerült visszaszerezni a magyar himnuszt, a magyar zászlót, az iskolákat, óvodákat, a közösségi javakat. Ezt a munkát kell most folytatni nemcsak Erdélyben, nemcsak Bukarestben, hanem Brüsszelben is. Ehhez azonban a krasznai magyarság által felmutatott példás összefogásra, egységre van szükség – hangsúlyozta az elnök. – Ma is sokan vannak olyanok, akik le szeretnék rombolni mindazt, amit építettünk, de ezt a magyarságnak nem szabad megengednie: rombolni könnyű, de visszaépíteni sokkal nehezebb – mutatott rá az RMDSZ elnöke.


pontos átlag: 2.00

pontos átlag: 2.86


Hozzászólások

Comments are closed.

kontakt: negativ@transindex.ro