november 7, 2007, admin | más

Plakáthadjárat Marosvásárhelyen és Predealon

A románok sem nézik jó szemmel, hogy a magyarok csak úgy kampányolnak. Romániában vagy románul kampányolunk, vagy sehogy sem, teccikérteni? Ez lehet Dorin Florea és az Országos Közútkezelő Vállalat egybehangzó üzenete.

Marosvásárhelyen és Predealon egyaránt eltávolították az RMDSZ reklámanyagait – számolt be erről Markó Béla RMDSZ-elnök november 6-i nagyváradi látogatásán. Markó úgy tudja, Marosvásárhelyen Dorin Florea polgármester “jóvoltából” tűntek el az RMDSZ reklámanyagai, aki nyomást gyakorolt a kampányanyagokat kihelyező cégre. Predealon pedig az Országos Közútkezelő Vállalat távolította el a pannókat arra hivatkozva, hogy az óriásplakátok magyar nyelven íródtak – számolt be Markó a történtekről.

A Krónika napilap mai számában idézi Markó plakátháborúról szóló nagyváradi beszámolóját:

„Az RMDSZ választási programján kívül egyetlen konkrét programot sem láttam. Ugyanakkor aggasztó jelenséggel kellett szembesülnöm, nevezetesen azzal, hogy egyre erősödik a magyarellenes retorika és magatartásmód. Az elmúlt napokban Marosvásárhelyen eltávolították az RMDSZ választási óriásplakátjait. Bár bizonyítékaim nincsenek, úgy értesültem, hogy a reklámokat kihelyező cégre a polgármester politikai nyomást gyakorolt annak érdekében, hogy szedje le a plakátokat. Predeal közelében pedig az Országos Közútkezelő Vállalat távolította el a pannónkat, arra hivatkozva, hogy az magyar nyelven íródott. Azt még az 1990 és 1992 közötti időszakban sem kifogásolta senki, hogy az anyanyelvünkön kampányolunk.”


pontos átlag: 2.00

pontos átlag: 3.29


Hozzászólások

5 megjegyzés » “Plakáthadjárat Marosvásárhelyen és Predealon”

  1. Razide » november 7, 2007 18:00

    Itt Hajdú-Bihar megyében komolyan megütötte a bokáját egy ilyen eset miatt egy polgármesterjelölt. Nyírábrányban, hogy pontos legyek. Ott még szemöldökráncolás sincs?

  2. Pap Lajos » november 7, 2007 19:05

    Ez egészen konkrétan kire vonatkozó negatív kampány? Avagy Tőkés olyannyira jó barátságba keveredett volna Baseval meg a havereivel, hogy a Dorin Floreara meg az Országos Közútkezelő Vállalatra vonatkozó elmarasztaló megjegyzések ellene szóló negatív kampánynak minősülnek?

  3. csongi » november 7, 2007 22:53

    Az Országos Közútkezelő Vállalat, az ugye a Borbély László vezette minisztérium hatáskörébe tartozik?
    És az is milyen jajdeciki, hogy egy közepes város polgárbürgermájsztere így szívass a zudemerét. Jale, jale.

  4. ssz » november 8, 2007 13:53

    Dorin Floreanak is volt magyar nyelvű plakátja a polgármesterválasztások alatt. Valami ilyesmi: Marosvásárhelynek már van polgármestere. Szavazz rá!
    Röhej.

  5. aalpika » november 9, 2007 13:17

    Biztosan azért tüntették el, mert más pártok még neki se fogtak. a Segesváron fenntartott helyeken is még reklámok tolonganak www.zi-de-zi.ro/fullnews.php?ID=27018

kontakt: negativ@transindex.ro