február 1, 2008, admin | más - MPP

Tőkés András jobbközép sodródása

 

Az MPP annyira frissen alakult, hogy jóformán időnk sem volt betűzni az MPP-címkét negatív kampány blogunkra, máris pörögnek az események. Tőkés András az első sajtótájékoztatón nem állta meg, hogy ne mondja meg a tutifrankót, ami az RMDSZ-t illeti. Ahogy felcsendültek az ismerős szólamok, rögtön tudtuk: otthon vagyunk.

 

Íme a teljes szöveg, az MPSZ-alelnök román szövegéből fordítva:

„Programunkban jobbközép pártként határozzuk meg magunkat, de ha ez a kitétel nem lenne Markó Béla szombati szavai által úgyis ide sodródnánk. Megfigyeltük, hogy az RMDSZ vezetősége közelebb áll Ilescuhoz mint Băsescuhoz, inkább a Nagy-Románia Párttal tárgyal mint az MPP-vel, ha magyarországi kapcsolatokat nézzük, akkor közelebb áll Gyurcsányhoz, mint Orbánhoz.

 

 

Azzal, hogy Markó a legutóbbi SZKT-n kijelentette, az RMDSZ célja nemcsak az volt, hogy jelöltjei bejussanak az EP-be, hanem az is, hogy Tőkés László ne jusson be, ezzel gyakorlatilag elhatárolódott a forradalomtól. Ez világos.

Az RMDSZ közelebb érzi magát Verestóyhoz és másokhoz, Elena Ceaușescu tudósaihoz, mint a forradalom emblematikus figurájához. Ez megkönnyíti az önmeghatározásunkat. Az RMDSZ egy refomkommunista politikai szervezet, mi pedig egy jobbközép párt vagyunk.”


pontos átlag: 2.00

pontos átlag: 3.54


Hozzászólások

Egy megjegyzés » “Tőkés András jobbközép sodródása”

  1. monitor » február 7, 2008 18:37

    nem is tudtam, hogy Tőkés püspök úr a mi egyetlen európai képviselőnk… S akik az RMDSZ-esekre szavaztak, e logika mentén már nem is erdélyi magyarok. Mondjuk az is érdekes, hogy a jelölőket nem választják, hanem felkérik őket, nehogy konkoly kerüljön a búzába. Ezért igazán kár volt ennyi időt rászánni a pluralizmus megvalósítására, ha máris a kizárósdival kezdik…

    Tisztelettel,
    Egy csalódott választani, s nem szavazni akaró

    Idézet az MPP-EMNT február 7.-i sajtóközleményéből:

    A közelgő helyhatósági választásokra való felkészülés tekintetében a Magyar Polgári Párt elnökségének felkérésére megegyeztek egy egyeztető-jelölő bizottság felállításáról, melynek védnökségére Tőkés Lászlót, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnökét, az erdélyi magyarok európai képviselőjét kérték fel. Az egyeztető-jelölő bizottság célja az önkormányzati választásokon nemzeti listák felállítása, az erdélyi magyar nemzeti ügy iránt elkötelezett személyek jelölése Erdély településein és megyei önkormányzataiban. Az egyeztető-jelölő bizottság munkálataiban való részvételre felkérést kap valamennyi, a nemzeti ügy iránt elkötelezett szervezet, intézmény, illetve a civil szféra közélet iránt érdeklődő szereplője.

kontakt: negativ@transindex.ro