május 12, 2008, admin | más

Kamu e-mail Weil Gyula lemondásáról

Kamu mailt küldtek szét a sajtónak ismeretlenek – vélhetően MPP-közeli személyek – Weil Gyulának, az RMDSZ gyergyószentmiklósi polgármesterjelöltjének a lemondásáról. A közlemény vasárnap hajnalban landolt a postaládánkban, és egészen hitelesnek tűnik, a feladó antiweil@yahoo.com mailcímet leszámítva.

Kelemen Hunor, az RMDSZ kampánystábjának vezetője Weil Gyulával együtt még aznap cáfolta a hírt, egyben meggyanúsítva Árus Zsoltot „és az MPP-s diverziócsoportot”. Weil külön körlevelet is írt a sajtónak tisztázva, hogy a saját közleményei milyen mailcímről érkeznek.

Az MPP gyergyószentmiklósi szervezete felháborodással értesült a dologról, természetesen semmi közük a mailhez, és perrel fenyegetőznek. Alább a teljes dokumentáció:

 

Közlemény

Amikor jó évvel ezelőtt elhatároztam, hogy megpályázom Gyergyószentmiklós polgármesteri székét, akkor felkerestem Kelemen Hunort, tájékoztattam őt szándékomról és a véleményét kérdeztem erről. Ő maximális támogatásáról biztosított, s megígért minden segítséget. Azóta vele, és az Ügyvezető Elnökséggel szorosan együttműködve tettem meg minden lépést, bízva abban, hogy szakembereik támogatásával jó kampányt sikerül majd csinálni, s utána is mögöttem fognak állni, hisz el kell ismerjem, hogy vannak közigazgatási tapasztalataim, de azok még távolról sem tökéletesek. Így arról is tőlük kértem tanácsot, hogy összeférhető-e a jelölésem a jelenlegi állásommal. A jogászok válasza az volt, hogy igen, csak a kampány idejére kell felfüggesztésemet kérjem. Ezt becsülettel meg is tettem, felfüggesztési kérésemet április 14-én postáztam marosvásárhelyi főnökömnek. Ezért ért hideg zuhanyként az MPP levele, amiben törvénysértéssel vádoltak, s lemondásra szólítottak fel. Azonnal felhívtam Kelemen Hunort és jeleztem neki a dolgot, ő pedig megnyugtatott, hogy utánanéznek a dolognak, s visszahív. Így is lett, s azt közölte velem, hogy valóban van egy törvényes előírás, amit nem vettek észre, de ne izgassam magam, mert megoldják az ügyet. Ő már kiadott egy közleményt, tőlem csak annyit kért, hogy szintén április 14,-i keltezéssel írjak egy felmondási kérelmet, azt küldjem el Vásárhelyre, s a többit bízzam rá, ő intézkedik. Ezt meg is tettem, s megvallom nem láttam benne kivetnivalót, hisz egy lényegtelen részletkérdésről van szó, amit még időben kezeltünk, s őszintén szólva nem hiszem, hogy olyan nagy különbség lenne a felfüggesztés és lemondás között, mert a választást mindenképp megnyerjük, s akkor úgyis az lett volna a vége. Ezért sajtótájékoztatót is tartottam, s elmondtam, hogy az MPP-nek nincs igaza.

Ezek után nagyon kellemetlenül érintett a YouTubo-on megjelent video, mert az azt bizonyítja, hogy én nem mondtam igazat, vagyis igaza volt az MPP-nek. Ismét felhívtam Kelemen Hunort, aki azt mondta, hogy egy kis gikszer történt, a papírok rendben vannak, csak a munkatársaimnak felejtett el szólni Borboly Csaba, de most már ez is rendben van, s különben se aggasszam magam, ha valaki kérdi, akkor mondjam az, hogy a video egy hamisítvány. Ő már kiadta a parancsot a kampánystábnak, hogy ezt terjesszék el, nézzem meg például a Figyelő.ro-n.

Napok óta azon tépelődök, hogy mit tegyek. Egyik oldalon ott van az, hogy a csapat nagyon számít rám, s én is hiszem, hogy jó polgármester lennék. De a másik oldalon ott van az, hogy én alapjában egy becsületes ember vagyok, aki köt kissebb kompromisszumokat, de itt most egy olyan helyzet van, hogy nem tudnék a szemébe nézni azoknak, akik megkérdezik kerek perec, hogy mi a helyzet a lemondásommal. Tegnap Somlyón voltam a búcsún, s megérett bennem az elhatározás: nem tudom ezt így vállalni. Elnézést kérek mindenkitől, aki csalódott bennem, s elsősorban attól a fiatal csapattól, amelyik bízott bennem, felnézett rám. Vannak pillanatok, amikor a jó szándék nem elég, mert a becsület mindennél fontosabb. Ezúton tehát hivatalosan bejelentem, hogy lemondok s jelöltségemről, s folytatom a megkezdett munkát ott, ahol szükség van rám, ahol sok elégtétel ért az évek során: a városi kórház sürgősségi osztályán.

 

Tisztelettel

Weil Gyula

 

 

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

WEIL GYULA NEM MOND LE!

Diverziókeltéssel, hamisítással akciózik az MPP Gyergyószentmiklóson

Diverzióval, a tiszta kampány elvét teljességgel mellőzve próbálja a gyergyószentmiklósiakat megtéveszteni, az RMDSZ polgármesterjelöltjét, Weil Gyulát pedig lejáratni Árus Zsolt és a gyergyószentmiklósi MPP.

Minősíthetetlen az a lejárató-akció, amelyet Weil Gyula ellen indított el pünkösd vasárnapján Árus Zsolt és a mögötte álló MPP-s diverziós csoport. Akciójuk arra enged következtetni, hogy tartanak attól, hogy az RMDSZ polgármesterjelöltje megnyeri a választást Gyergyószentmiklóson. Weil Gyula nyerni is fog – tiszta kampánnyal, az emberek problémái iránti érdeklődéssel!

Árus Zsolt és az MPP-s diverziós csoport időt és energiát nem sajnált arra pünkösd vasárnapján, hogy Weil Gyula nevében lemondásáról szóló hamis leveleket küldözgessen szét az újságíróknak, akik így nem tudják munkájukat végezni – objektív tájékoztatást nyújtani az embereknek a választásokról.

Weil Gyula jelöltsége törvényes. Ezt Árus Zsolt és az MPP-s diverziós csoport nagyon jól tudja. Azt is tudják, hogy megóvhatták volna Weil Gyula jelöltségét, ha igaz volna az, amit most hamisítás formájában dobnak be a közbeszédbe.

Árus Zsolt és az MPP-s diverziós csoport nem tiszteli sem a gyergyószetmiklósiakat, sem a versenytársat, sem a munkájukat végző újságírókat.

Az RMDSZ jelöltje, a gyergyószenymiklósi és az országos kampánystáb visszautasítja az ilyen jellegű kampánymódszereket. Arra kérjük Árus Zsoltot és az MPP-s diverziócsoportot, haggyon fel a sárdobálással és a véget nem érő hazudozással!

KELEMEN HUNOR

az RMDSZ országos kampánystábjának vezetője

WEIL GYULA

Az RMDSZ gyergyószentmiklósi polgármesterjelöltje

2008. május 11.

 

 

Tisztelt barataim!

Elhulve es megbotrankozassal vettem tudomast, arrol a sajnalatos tenyrol, hogy egyes ellenfeleim, nem birvan belenyugodni abba, hogy Gyergyoszentmiklos RMDSZ polgarmesterjeloltje vagyok, nem riadnak vissza alantas ragalmaktol, sot a csalastol sem. Az en Nevemben mernek nyilatkozni.

Nem en irok az antiweil@yahoo.com cimrol.
Nem en komponaltam a levelet.
Eszem agaban sincs lemondani a jeloltsegrol.
Igenis indulok a valasztasokon, ahogyan azt a Gyergyoszentmiklos-i lakosok elvarjak tolem.

 koszonom

Dr. Weil Gyula

 

Közlemény

 

A Magyar Polgári Párt Gyergyószentmiklósi Szervezete felháborodással értesült Kelemen Hunor és Weil Gyula mai sajtóközleményéről, amiben súlyos vádakat fogalmaznak meg szervezetünk ellen. Ezúton is szeretnénk leszögezni, hogy mi nyíltan, a magunk nevében elmondtuk az álláspontunkat Weil Gyula jelöltségével kapcsolatban, s azzal a magunk részéről ezt a témát lezártuk. Számunkra több mint két hete nem létezik Weil ügy! Mi a választási kampánnyal vagyunk elfoglalva, a jelöltjeinket és a programunkat mutatjuk be, lakossági fórumokat, találkozókat szervezünk. Megítélésünk szerint az RMDSZ jelöljei és kampány-stábja is jobban tennék, ha ugyanezzel foglalkoznának, s nem szerveztünket rágalmaznák ellenőrizhetetlen forrásból származó diverziós levelek kapcsán. A leghatározottabban felszólítjuk Kelemen Hunort és Weil Gyulát, hogy haladéktalanul vonják vissza meggondolatlan kijelentéseiket, ellenkező esetben kénytelenek leszünk rágalmazásért eljárást indítani ellenük.

Gyergyószentmiklós, 2008.V.11.

Vadász Szatmári István

Elnök


pontos átlag: 3.00

pontos átlag: 3.38


Hozzászólások

Egy megjegyzés » “Kamu e-mail Weil Gyula lemondásáról”

  1. dávid kinga » május 12, 2008 16:46

    Nem irányadó a termékek ajánlott ára
    2008. május 12.Erdély FM

    Legtöbbször csak a vásárló megtévesztését szolgálja a terméken feltüntetett ajánlott ár. A gyártó irányárát a forgalmazó nem köteles figyelembe venni.

    „Az árat végül is mindenki úgy határozhatja meg, ahogy akarja.” – világosította fel híradónkat Weil Gyula a fogyasztóvédelemtől. „A fogyasztó pedig a fogyasztóvédelemhez fordulhat, de először vissza kell menjen mindig az eladóhoz – mert az eladóval lép kapcsolatban igazából a vásárló – aztán, hogy az üzlet hogy intézi el igazából a beszállítóval, az az ő magánügye.”

    Vagyis: a vásárlónak csak ahhoz van joga, hogy jelezze a forgalmazónak, a terméket ajánlott árral látták el, és ez kisebb a kifizetettnél.

kontakt: negativ@transindex.ro