május 26, 2008, admin | más

Álarcosok égették el Borboly Csabát

“Székely vasököl! Megjelent és igazságot tesz! Isten engem úgy segéljen!” – jelenti ki két álarcos, feltűnően pocakos férfi az alább belinkelt videón, mely a YouTube videómegosztón jelent meg május 23-án. A leszamolas_borbollyal című jelenet hátteréül egy puszta domboldal szolgál, valamit egy árpádsávos zászló, és a magyar trikolór.

“Így fognak járni az árulók! (….) Testvérem! Végezzünk Borbollyal!” – mutat a két felkiáltójellekkel kommunikáló főszereplő arra a bábura, mely Hargita megye tanácselnökjelöltjének fekete-fehér fotóját ábrázolja. A figurát előbb rituálisan megköpdösik, beverik a fejét, felgyújtják a ruháját, majd egyikük elvéti a lépést a bal-jobb-bal vezényszóra, és mindketten kivonulnak a képből. Az ismeretlen operatőr itt elvágja a képet.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Az 1 perc 26 másodperces felvétel torzított hanggal készült, az álarc alól csak annyit látni, hogy az egyik szereplő kecskeszakállat visel. A videó feltöltőjéről, a orbitalista nicknevet viselő felhasználóról annyi derül ki a YouTube-adatlapról, hogy május 23-án regisztrált, ezt az egyetlen filmecskét töltötte fel, és eddig 16 videót nézett meg.

Korodi Attila, Borboly Csaba kampányfőnöke az alábbi közleménnyel reagált a bábuégetésre:

“Sajnálatos, hogy Borboly Csaba április 23-i felhívása egy választási etikai kódex aláírására, illetve betartására, mindmáig nem talált partnerekre. Talán ezzel is összefügg, hogy egyesek a helyett, hogy programokat programokkal ütköztetnének, s arról beszélnének, hogy a megyének mire van szüksége, ellenfeleik személyének lejáratásával foglalkoznak.

Hogy e személyeskedés milyen káros, az is mutatja, hogy egyeseket érzelmileg még abba is belehajtottak, hogy a YouTube videómegosztón olyan felvételt tegyenek közzé, amelyben magyar és árpádsávos zászlókkal felszerelkezett, fekete maszkos ismeretlenek az RMDSZ Hargita megyei tanácselnök-jelöltjét jelképesen bántalmazzák és megégetik.

Felhívunk minden politikai erőt, hogy tartózkodjanak és egyértelműen határoldjanak el az ehhez hasonló szélsőséges megnyilvánulásoktól, s ne hagyják, hogy Hargita megyében és a Székelyföldön eldurvuljon a kampány. Még egyszer felkérjük a politikai szereplőket: továbbra is a tennivalókról és a programokról vitatkozzanak.”


pontos átlag: 4.00

pontos átlag: 3.74


Hozzászólások

15 megjegyzés » “Álarcosok égették el Borboly Csabát”

  1. Vardotfalvi » május 26, 2008 19:06

    Ezt videót minden bizonnyal ők maguk csinálták, hogy Borboly tudjon az áldozat szerepében tetszelegni.

  2. Padi » május 26, 2008 20:32

    Szanalmas beteg emberek. En kizartbak tartom a provokalast, es persze az is tulzas, hogy ez lenne jellemzo az MPP tamogatoira. Egyszeruen van egy csomo hulye egyszeruen gondolkodo ember aki fogekony az ilyen magyargardas baromsagokra. Erdemes megfigyelni, hogy a melyen hivo hazafiak milyen joizuen kopkodnek mikozben istenengemugysegeljeneznek.
    (persze letezik egy olyan verzio is hogy az egesz csak izetlen trefa, akkor persze nem ervenyes a kommentem)

  3. azrael » május 26, 2008 21:04

    haaat, az arabok jobban csinaljak. ilyen szintre lealacsonyodni muveszet. remeljuk, ez csak parodia, mert ha nem, emigralok szekelyfoldrol.:)

  4. nelli » május 26, 2008 21:51

    ez a brájen élete magyar változata.

  5. Kerekes Edit » május 27, 2008 01:11

    Förtelmes!!! … Erről szólna a 2008. évi választási kampány???!!!…

  6. hjd » május 27, 2008 07:40

    Szánalmas, siralmas és primitív, szégyellem, hogy székely-magyar vagyok, a két pocakos alak biztos egy sörparti után Osaman Bin Ladennel álmodott, majd a homokba pisiltek és eljátszották ezt a jelenetet – még sokat kell gyakoroljanak!

  7. szakats istvan » május 27, 2008 12:05

    Há én esmárem ázeket a lágéneket, s tudom es mü a bajuk Bórbollyal.

    Há az, hogy ők nyomtaták ki a Bórboly válosztási plakáttyait, osztán várták a pénzüköt Bórbolytól, s mind várják azóta es…

    Na szerussz Laci! S szerussz Robi!

    Jó munkát!

  8. K.M-L » május 27, 2008 13:10

    Valóban szánalmas az egész, különösen innen a peremről nézve. Ezek az árpádsávosok és gárdista-palánták a butaságtól, műveletlenségtől ordítanak, égetnek. Biztos, fáj nekik. És sajnos jönnek az anyaországiak, és lovat adnak alájuk. Az ő érdekük ezt diktálja. Egyáltalán az egész Székelyföld, Szász Jenőstől együtt siralmas. Ezek az emberek még az anyanyelvüket sem beszélik helyesen, az írásáról már nem is beszélve, és sokan beállnak mögéjük a sorba, pedig csak pénzt és hatalmat akarnak. Nem kell jósnak lenni ahhoz, hogy tudjuk: még rosszabb sorsra jutnak, mint Borboly, s mostani imádóik fogják megkövezni őket. Miért? Mert rájönnek, csak későn, hogy félrevezették őket, s a egész egy nagy lufi volt. Csak a programjukat kéne elolvasni, vagy beleolvasni pl. MV-helyen, abból aztán látható a színvonal, azaz a bányabéka feneke.

  9. Gall Erwin » május 27, 2008 14:02

    K-M-L:
    az RMDSZ-nek van programja..es?

    engem az EREDMENY ERDEKEL

    SZEKELYFOLD UTJAI OLYAN MINT A KRUMPLIFOLD

    ES KI VEZETI A KOZLEKEDESUGYI MINISZTERIUMOT..EGY MAGYAR

  10. Gall Erwin » május 27, 2008 14:06

    Kicsit mondjuk sportoloi szemmel nezzuk, az RMDSZ az utobbi 18 evben a megyeiben jutott volna…mert eredmenyt azt nem produkalt

  11. Irtam En Is » május 27, 2008 23:06

    K-M-L:
    Ha mi nem beszeljuk helyesen az anyanyelvunket, akkor ugyan kik fogjak? Te a peremrol, honnan tudod, itt hogy beszelik es irjak ezt a nyelvet? Olvasd a szatmari Friss Ujsagot, es oda osszad az eszt, nekunk az anyaorszagiakon kivul, nem hianyzik egy harmadik tenyezo. Amugy az egesz valasztasban a legrosszab nem az, hogy elegetik Borbolyt, vagy epp Jenot, egessek ot is, egyedul ami boszant a peremvidekiekkel egyutt az, hogy hulyenek nezik az egesz tarsadalmat, valasztopolgarokat, azokat, akik a koron kivul kerultek. Azokat a jatszotereket miert most kell festeni, a nyugdijasok miert most kapnak viragot, az utakat miert most aszfaltozzak, mindet ebben az egy honapban? Persze sorolhatnam a jobb-bal cselekedeteit, egesz ejszaka, na de holnap dolgozni kell menni, legyen mire huzni a 16% adot, amibol majd meg tudjak mutatni negy evbol, egy honap alatt, hogy mennyire is figyelnek ram, nagymamamra, az automra, a jovendobeli gyerekeimre… Egymas ellen irunk itt, ketfele szakadtunk, kinek jo ez? Nekem nem. Az egyik ugyis mindet visz. Mi mit viszunk? Negy ev mulva, majd valamit.

  12. eszter » május 28, 2008 09:27

    En peldaul az utak ugyet teljesen maskepp latom. Szekelyfold tobb mandatumon keresztul mellozve volt a penzektol, viszont az utobbi 4 evben sokat valtozott a helyzet. Hargita megyeben az utobbi 4 evben annyi aszfaltot huztak le szerintem,mint az azelotti 3 mandatumban osszesen. Az egyertelmu, hogy az evtizedes lemaradast nem lehet behozni par ev alatt, foleg nem Romaniaban egy magyar lakta tersegben.

  13. donci » május 28, 2008 16:15

    Ilyen gyenge színvonalú produkciót ritkán látni, de szerintem a pacákok viccnek szánták. Nem hiszem, hogy provokáció, azt sem, hogy támadás, inkább egy ócska tréfa. A rossz minőségű hangzás mögül kiérzik a szerep túljátszása. Azt pedig végképp visszautasítom, hogy az MPP keze lenne benne.

  14. comment » május 28, 2008 17:17

    Na ide jutottak az MPP szimpatizánsai. Hát megáll az eszem. Komolyan. Ezután már mi jön? Az MPP udvarhelyi Orbános nagygyűlésén lehetett látni az árpádsávos zászlósokat vasárnap. Gyűlés előtt kiruccantak egy égetésre?

    Ide jutottunk hát? Begyürüzik Székelyföldre is ez a pesti neonázi maszlag? Merthogy az akcentusuk székely az tutti.

  15. udvarhely » május 30, 2008 02:49

    Kedves comment….
    Amig nem tudsz valamit es nem jarsz utana, addig legyszives a szadat foloslegesen ne jartasd… Az Arpad savos zaszlok Orban Viktor idegesitesere voltak ott. Es mibol gondolod hogy MPP szimpatizansok voltak akik Borboly-t elegettek?? Erdekes emberek vagytok minden esetre. Kb ti is a reszegen verjuk a mejunk es Nagy Magyarok vagyunk taborat erosititek.

kontakt: negativ@transindex.ro