október 12, 2007, admin | RMDSZ

Vértanúk árnyékában

Várható volt, hogy az aradi vértanúkra való megemlékezést mindkét fél kihasználja, ahogy tudja. Ha már nem is a maga javára, legalább a másik ellen. Az RMDSZ nem hívta meg Tőkést Aradra, mert szerették volna, hogy a megemlékezés az eddigieknél ünnepélyesebb lenne– lefordítva: Tőkés rontott volna az ünnepélyességen –, és az egység nevében zajlana – az önmagában abszurdum, hogy az egység nevében nem hívunk meg valakit, aki a közösség tagja. Az MTI-ből idézünk:

“A Romániai Magyar Demokrata Szövetség hagyományosan az aradi vesztőhelynél rendezi az emlékező ünnepségét, amelyre most nem kapott meghívást Tőkés László református püspök. Király András, az RMDSZ aradi szervezetének vezetője ezt azzal indokolta, hogy azért nem hívták meg a királyhágómelléki püspököt, mert szeretnék, ha a megemlékezés az eddigieknél ünnepélyesebb lenne, és a romániai magyarság egységének jegyében zajlana.”

Tőkés az MTI szerint válaszában “a magyar nemzet, a magyar egyházak, és főként az erdélyi református egyház megosztásával vádolta az RMDSZ-t.”


pontos átlag: 3.00

pontos átlag: 3.55


Hozzászólások

3 megjegyzés » “Vértanúk árnyékában”

  1. gabor » november 1, 2007 00:29

    A nemzetben gondolkodók azt érhetik el, hogy európai parlamenti képviselet nélkül maradnak az erdélyi magyarok. Akik a nemzet egészének képviseletét hangoztatják, azokból diktátorok lesznek. Most nem Orbánra és Tőkésre gondolok, csak ennek a mondatnak mindig van egy ilyen rossz szaga is.” - Interjú Eörsi Mátyás szabaddemokrata frakcióvezetővel.

  2. gabor » november 1, 2007 00:31

    …A probléma, amellyel Tőkés Lászlónak is szembesülnie kell, és Orbán Viktornak különösen, hogy a „nemzetben gondolkodók” azt érhetik el, hogy európai parlamenti képviselet nélkül maradnak az erdélyi magyarok. - Interjú Eörsi Mátyás szabaddemokrata frakcióvezetővel.

  3. Nyilasi László » november 2, 2007 20:44

    Ne tévessze meg nemzetben gondolkodókat a nemzetiségi gondolati elv léte! Hiszen az erdélyi magyar egy kisebbségben él egy nagy többségi közösségben, de ettől még lehet, sőt élni kellene az erdélyi magyar nemzeti kisebbségnek az egység gondolatával. Az RMDSZ- nem él ezzel a lehetőséggel. Kár, de a kár haszonnal jár. Valakiknek nagyon jó az oszd meg és uralkodj elve. Vajon kiknek?

kontakt: negativ@transindex.ro